workshops en "kunst in de klas"

Sinds 2008 geef ik regelmatig teken- en schilderworkshops. Op het Moedercentrum Maximina in Roermond is een van de projecten:

"Mijn thuis, vertellen en schilderen waar ik vandaan kom"

Deze keer gaan we werken met dat wat het meest belangrijk is in ons leven:ONS THUIS,onze familie en vrienden, het landschap van onze jeugd.

We beginnen met elkaar iets te vertellen over wie we zijn en waar we vandaan komen. Ik laat jullie dingen zien om jullie te inspireren om op zoek te gaan naar foto’s of spullen die je zelf wilt gaan gebruiken voor je tekening of schilderij. We gaan werken met houtskool en met gouacheverf op papier en, als je dat wilt, ook op doek. Iedere vrouw werkt op haar eigen, unieke manier en met de materialen waar haar eigen voorkeur naar uit gaat.

Ook af en toe buiten schilderen op bijzondere plekken...

Belangstelling? neem kontakt met mij op mariannedelmee@home.nl

----------

Kunst in de klas:

Enkele jaren geleden ben ik begonnen met het geven van workshops op basisscholen. Voor de kinderen is het een belevenis om met andere ogen naar de omgeving te kijken, voor de leerkrachten is het leuk en inspirerend om met een kunstenaar projecten te bedenken en uit te voeren. Deze workshops zijn niet in de eerste plaats gericht op een bepaald resultaat, maar meer op beleving en ervaring.

Ik probeer kinderen mee te nemen in een creatief proces en een dieperliggende snaar te raken, los te komen van dat wat je denkt te beheersen, los van wat mooi, lelijk of gewoon wordt gevonden.

In mijn workshops zit een element van verrassing om los te komen van vaste patronen. Daarnaast maak ik gebruik van beelden uit de cultuurhistorie, van mensen en van elementen uit het landschap om een verbinding te leggen tussen mens, verleden, heden en landschap.

Maatwerk is mogelijk. U kunt mij mailen voor het maken van een afspraak.

mariannedelmee@home.nl

 

 ----Kunst in de klas