Galerie

installaties, objecten, werk op speciale locaties, kombinaties van werken

uit 2002 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

installatie lichaamstaal

installatie lichaamstaal

2016

In Burg Wassenberg Dld.

Maria, hidingplace 1

Maria, hidingplace 1

2013

detail installatie "what colour is abuse" in de Mariënkirche in Düren (Dld), 2013 Central to this installation will be the object  “cloak of love” (h. 285 cm)), spread out on the floor, hanging on an cast iron coat-rack about 300 cm. high.The cloak is empty,  in it the object "woman's arm"  and  a left-over damaged toy.  Next to it on the left  the painting "Virgin Mary". Also: Portraits of Henk Heithuis, dressed and undressed, a victim of abuse in the catholic church.  

Maria hidingplace 2

Maria hidingplace 2

2013

The objects “Womans body” (about 175 cm x 65 x 30 cm) and “Womans arm” (ca. 120 x 25 x 8 cm) and the painting of a naked woman are symbols of the Madonna,  stripped of her external powers of care and protection. The table with the blank newspaper stands for the silence about abuse. detail installatie "what colour is abuse" in de Mariënkirche in Düren (Dld) 2013

zachte krachten

zachte krachten

2014

in situ installatie in kasteel Montfort in Montfort (L) (detail)

silence

silence

2013

...

knielende

knielende

2014

been, knielend (hier detail installatie "zachte krachten")

z.t.

z.t.

2013

bezoekster bij "vrouwenhuid", detail installatie "Maria hidingplace"

z.t.

z.t.

2013

bezoekster installatie "Maria hidingplace"

installatie Tiendschuur St. Odiliënberg

installatie Tiendschuur St. Odiliënberg

2012

vrouwenhuid, vrouwenarm en mantel der liefde, in-situ installatie in monumentale Tiendschuur tijdens Kunststroom 2012  

vrouwenarm

vrouwenarm

2012

...

vrouwenhuid

vrouwenhuid

2012

...

het vrolijke lichaam van Joseph Beuys

het vrolijke lichaam van Joseph Beuys

2002

hommage aan Joseph Beuys, installatie in 6 delen,  hier getoond in het Stedelijk Museum in Roermond in 2002. Door me in Joseph Beuys en zijn werk te verdiepen, ben ik anders naar dingen gaan kijken, ben ik andere dingen mooi en waardevol gaan vinden, dingen die mij in staat stellen om mijn schilderijen te schilderen. Ik heb oog gekregen voor  hele subtiele processen, voor samenhang tussen bepaalde zaken. Schoonheid is voor mij geen zaak van een mooie gave buitenkant alleen, maar kan zich op heel veel manieren manifesteren, konkreet in b.v. de Beuys-schilderijen zit die voor mij in de transparante gelaagde verfhuid en de hele subtiele manier waarop in elk van de 3 doeken (van het vrolijke lichaam) de figuur gevangen is in een bepaalde beweging, in het eerste schilderij staat de figuur op een been, in het tweede staat deze stevig op de grond en maakt een armgebaar, in het derde doek staat deze heel ingehouden stil. De kop die ik van Beuys geschilderd heb past hier prachtig bij, voor mij kijkt deze heel subtiel het doek uit. De haas springt daar vrolijk omheen.

Willem Dafoe

Willem Dafoe

2002

de filmster, facetten, installatie in 7 delen, hier te zien in het Stedelijk Museum in Roermond in 2002  Willem Dafoe is een amerikaanse acteur uit het alternatieve theatercircuit die de optredens van de theatergroep waar hij deel van uit maakt min of meer bekostigt , en dus mogelijk maakt, met het geld dat hij als acteur in films verdient. Ik vind hem geweldig, en om te zien en als acteur. Hij slaagt er steeds in om zichzelf in zijn rollen zo te overstijgen dat je de mens Dafoe niet ziet, maar alleen het door hem gespeelde personage. Soms herken ik hem zelfs niet, hij speelt van boef tot klerk en alles daartussenin en omheen, fantastisch. Ik had een foto van hem uit de Vrij Nederland geknipt, jaren geleden en 2 jaar geleden dacht ik, kom ik schilder zijn portret. (Dat was nadat ik schilderijen rond Baselitz gemaakt had). Uiteindelijk zijn dat deze 4 doeken geworden, aangevuld met 3 koppen, voor mij drukken deze werken samen iets uit van de leegheid waarmee hij vele facetten van menselijk gedrag kan laten zien.

vogel 2

vogel 2

2013

...

vogel 1

vogel 1

2014

...

moederplek

moederplek

2012

Het domein van de vrouw, de moeder, een schuil- en rustplaats voor een buiten-wereld waar mensen worden beheerst  door gebeurtenissen waar ze zelf geen vat op hebben. Die moederplek waar het kind kan schuilen zicht- en voelbaar maken,  zoals  het hol van een wolf  of het leger van een haas. detail van installatie in verlaten woning ihkv OpenPoortendag Buggenum 2012      

vrouwenarm

vrouwenarm

2012

in de oksel van de arm een kleine kop

moederborst

moederborst

2014

...